Deutscher Gewerkschaftsbund

Cinci recomandări pentru constructorii detaşaţi

Lucrezi pe un șantier în Germania și provii dintr-o altă țară UE? În acest videoclip vei obține cele mai importante sfaturi despre cum să te protejezi de exploatare. Distribuie acest videoclip cu prietenii și colegii tăi, astfel încât toată lumea să știe despre


Salariul de constructor detaşat

Lucrezi pe un șantier în Germania și provii dintr-o altă țară UE? În acest videoclip poți afla la ce salariu aveți dreptul ca lucrător detașat. Distribuie acest videoclip cu prietenii și colegii tăi, astfel încât toată lumea să știe despre.


Videoclip explicativ: Detaşarea în condiţii echitabile


Petar şi Maria sunt din Polonia. În videoclipul „Detaşarea în condiţii echitabile“, realizat de DGB-Bildungswerk BUND aceştia sunt reprezentaţi de două figuri animate, îmbrăcate în salopetă, care lucrează pe un şantier german. Pornind de la exemplul lui Petar şi Maria, în videoclip se explică principiul procedurii de detaşare şi drepturile pe care le au lucrătorii detașați. Maria îi explică lui Petar că are dreptul la salariul minim din construcţii şi la un concediu de odihnă plătit. Videoclipul este disponibil online în limba germană, bulgară, engleză, croată, poloneză, română, slovenă şi maghiară.

www.youtube.com/detaşarea-în-condiţii-echitabile


Nach oben

Aţi fost detaşat? Apăraţi-vă drepturile!

DGB

Acest flyer este destinat angajaţilor detaşaţi în Germania. În acest flyer se prezintă condiţiile minime legale, se răspunde la cele mai frecvente întrebări despre asigurarea de sănătate şi se fac recomandări salariaţilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia înainte şi după şederea în Germania, pentru a nu fi exploataţi de anumite firme.

Aţi fost detaşat pe un şantier? Apăraţi-vă drepturile!

DGB

În acest flyer se arată care sunt cele mai importante reguli pentru lucrătorii detaşaţi în construcţii; salariul minim din contractul colectiv de muncă în construcţii, timpul de muncă şi durata pauzelor, deducerile din salarii, concediul de odihnă cu plată şi fondul alocaţiilor de concediu ale casei de asigurări sociale din sectorul construcţiilor. Documentul mai conţine recomandări referitoare la măsurile pe care salariaţii trebuie să le ia înainte şi după şederea în Germania, pentru a nu fi exploataţi de anumite firme.

Broşură: Drepturile dvs. ca muncitor sezonier în agricultură în Germania

Fair labour

Fair Labour Mobility

Doriți să călătoriți în Germania pentru a lucra în agricultură în sezonul agricol 2020? În această broșură veți găsi informații actuale despre contracte de muncă, timp de lucru, salarii, cazare și masă, precum și protecția muncii și a sănătății.

Ghid de lucru pentru serviciile transnaţionale de consiliere

Guidelines

DGB Bildungswerk

Cum am putea oferi servicii de consiliere dacă raportul de muncă are un caracter internaţional? Ce înseamnă asistenţa transnaţională acordată unui anumit caz? Într-unul din workshop-urile noastre, pornind de la experienţa acumulată în timpul cooperării, am redactat acest ghid de lucru pentru serviciile transnaţionale de consiliere.